Terug

Inspirerende dag in de havenstad

17/04/17

Rotterdam

DGA-Network nodigt vaak gasten uit voor een lezing of dialoog met de leden. Op dinsdag 11 april was er een werkbezoek aan Rotterdam opgetuigd. Dat begon bij de Koperen Hoogte waar circa 50 leden om half een incl. een lunchpakket met de bus vertrokken richting Rotterdam ; in Amersfoort stapten er nog aantal leden op en even na drie uur was het gezelschap (van 70 leden) compleet bij CTT.

Transporteur Henk Bolk uit Almelo (ook lid van DGA Network) heeft in Rotterdam een vestiging opgezet van de CCT op- en overslagterminal zoals hij die ook in Hengelo en Bentheim heeft opgezet. En later dit jaar wordt de nieuwe overslagterminal op het XXL-park in Almelo geopend.
Directeur (en medeaandeelhouder) Gerco Linthorst vertelde over de moeilijke tijd die de Twentse op- en overslagterminal achter zich heeft, maar lijkt de wind in de zeilen te hebben.
De terminal in Rotterdam is toegankelijk voor ISPS, zee- en binnenvaart schepen tot 200m met 8m diepgang.
• 8,5 hectare terrein
• Modaliteiten: Barge / Truck / Rail
• BRZO licentie
• 150 meter kade
• International Railway Connection
• Opslag gevaargoed
• Reizen naar diverse terminals in Rotterdam en het achterland
• 24/7 geopend
Niet alleen een lezing, ook een rondrit op het terrein stond gepland. Het was indrukwekkend om daar een kijkje te mogen nemen.

En daarna toog het gezelschap richting de ‘founder’ van DGA-Network, Hennie van der Most die nog lang niet uitgeraasd is en al weer hard werkt aan Attractiepark Rotterdam. Daar gaf Van der Most een toelichting op zijn plannen en konden de leden desgewenst een rondleiding krijgen door de voormalige verbrandingsovens .
Veenendaal Catering zorgde voor de hapjes en de drankjes met een heerlijk en mooi aangekleed buffet waaraan een ieder zich tegoed deed.

 

De hoofdgast op het programma was de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (van 1961) die als 15-jarig jongetje met zijn ouders mee kwam naar Nederland, waar hij achtereenvolgens de lts, mts en hts doorliep. Hij studeerde in 1987 af in de telecommunicatie.
Saillant detail is dat Aboutaleb halverwege de jaren tachtig als journalist begon (onder meer bij Veronica en NOS Radio). In 1991 maakte hij de overstap naar de overheid (ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur, Sociaal Economische Raad en het Centraal Bureau voor de Statistiek. Eind vorige eeuw werd hij bestuurder van Forum, het instituut voor multiculturele ontwikkeling. Van 2004-2007 was hij wethouder in Amsterdam tot hij geroepen werd door  Balkenende IV om staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid te worden. Dat feest duurde maar kort en in 2009 werd bij burgemeester van Rotterdam, in januari van dit jaar werd door de Raad herkozen voor een tweede periode van zes jaar. Aboutaleb wordt herhaaldelijk genoemd als toekomstig leider van de PvdA. Hij wordt beschouwd als een kundig, sympathiek edoch ook hard bestuurder als de actualiteit daar om vraagt. Dat bevestigde hij, ook recentelijk in daden tijdens het bezoek van de Turkse minister Casvusoglu. Er werd vermoed dat haar beveiligers bewapend waren. “Ik wilde niet dat Nederland voor schut werd gezet in eigen huis en ik heb de opdracht gegeven met speciale eenheden en alle middelen een einde te maken aan die situatie en de mensen te begeleiden naar de grens”.

Hij reageerde wat gemoedelijker op de kritiek in de dagen voor zijn gesprek met DGA-Network; de kranten stonden vol over de slechte beveiliging van de ict van de gemeente Rotterdam. De soep werd volgens hem niet zo heet gegeten als hij werd opgediend… 
Ook in deze tijd met etnische spanningen lukte het Aboutaleb een burgemeester te zijn voor alle inwoners. En daarom was hij nog niet zo lang geleden tot op het bot beledigd toen hij door Leefbaar Rotterdam als ‘onbetrouwbaar’ werd weggezet. Aboutaleb won… Leefbaar nam de diskwalificatie terug.
Hij nam de uitnodiging (tot slot) aan om te zijner tijd aan Zwolle een tegenbezoek te brengen.

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag. Alle ingrediënten waren dan ook aanwezig en de sfeer was ongedwongen.

Het bestuur

DGA Network Nederland

Stuur een mail