Terug

Dusseldorp Automotive neemt BMW en Mini dealer Maaral over

17/10/16

Dusseldorp

BMW en MINI dealer Maaral, met vestigingen in Alkmaar, Hoorn en Zaandam, wordt overgenomen door DGA Network lid Dusseldorp Automotive. Enkele weken geleden hebben beide partijen overeenstemming bereikt met betrekking tot de overname en is vandaag de definitieve koopovereenkomst ondertekend. De Maaral-vestigingen zullen verder gaan onder de naam “Dusseldorp”.

De gedeelde visie, bedrijfscultuur en toenemende schaalvergroting in het BMW dealernetwerk hebben Jan Veldman doen besluiten zijn bedrijven te verkopen aan Dusseldorp Automotive. Jan Veldman is sinds 1994 directeur eigenaar van de Maaral-bedrijven. Met zijn ruime ervaring en grote netwerk blijft Jan Veldman in een adviserende rol nauw betrokken bij de groep.

Met deze overname versterkt Dusseldorp Automotive haar positie als BMW en MINI dealer in Nederland. Samen met BMW Group Nederland zal Dusseldorp Automotive verder bouwen aan een optimale klantbeleving en nog betere serviceverlening voor de merken BMW en MINI.

Onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM (Autoriteit Consument en Markt) zullen de Maaral-bedrijven worden toegevoegd aan Dusseldorp Automotive. Naar verwachting zal de beoogde transactie in het vierde kwartaal 2016 definitief afgerond zijn.

Dusseldorp Automotive is al 60 jaar partner van BMW Group en is naast Apeldoorn, Deventer, Hoogeveen, Naarden en Zwolle nu ook gevestigd in Alkmaar, Hoorn en Zaandam. Onder de naam STARS Schadeherstel beschikt  Dusseldorp Automotive over  een merkonafhankelijk schadeherstelbedrijf. Ten slotte maakt ook het eigen multi-merk leaselabel Dusseldorp Carlease deel uit van de activiteiten van Dusseldorp Automotive.

Het bestuur

DGA Network Nederland

Stuur een mail