Terug

Baan Twente neemt Ford-bedrijven over.

28/06/17

Baan

Baan Twente neemt met terugwerkende kracht per 1 januari 2017 de activiteiten van Auto Fischer in Enschede en Autobedrijf Noordegraaf met vestigingen in Hengelo, Oldenzaal, Goor en Rijssen over. De eigenaren Hens en Ard Pongers zullen sturing blijven geven aan de Ford bedrijven. De overname heeft geen gevolgen voor het personeel. De uitbreiding past binnen de strategie van Baan Twente om haar activiteiten met Ford verder uit te bouwen en de positie als mobiliteitsaanbieder te versterken. Ford maakt sinds 2014 deel uit van Baan Twente. Vanuit de Baan vestiging in Rijssen is destijds gezamenlijk verkoop en onderhoud van Ford opgestart. Niet veel later is daar samenwerking voor de schadeherstel activiteiten aan toegevoegd.

Gerd van der Kolk, directeur Baan Twente: “Wij bedienen met Mercedes-Benz en Ford een mooi, nagenoeg gelijk, aaneengesloten verzorgingsgebied en verwachten met deze toevoeging synergie te behalen door krachtenbundeling en verbreding van bedrijfsactiviteiten. Baan Twente heeft alles binnen de eigen organisatie: van verkoop tot leasing, schadeherstel, onderhoud, reconditionering en transport.”
Beide organisaties kennen een lange geschiedenis waarin beiden als familiebedrijf zijn uitgegroeid tot gerenommeerde merkdealer. Naast klantgerichtheid is een lange termijn visie en het op basis daarvan onderhouden van langdurige relaties met klanten en medewerkers voor beiden de belangrijkste drijfveer. 


Beide organisaties hebben jarenlang vanuit die filosofie de markt bediend. Het is ook de gedachte die aan de basis ligt van de huidige krachtenbundeling. Daarbij bouwt Baan Twente aan de toekomst. Aan de Wegtersweg in Hengelo zal met een forse verbouwing het Ford Store concept worden geïmplementeerd: de meest uitgebreide presentatie en beleving van Ford.
Bovendien zal in Rijssen vernieuwing en uitbreiding plaatsvinden door verbouwing van de showroom. Baan Twente is de allround Mercedes-Benz dealer voor personenwagens, bedrijfswagens en vrachtwagens met vestigingen in Hengelo, Rijssen en Oldenzaal. Ook is zij dealer van smart en Fuso bedrijfswagens.

Vanuit vestigingen in Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Rijssen en Goor bedienen Auto Fischer en Autobedrijf Noordegraaf de markt voor Ford terwijl vanuit Oldenzaal ook de markt voor Citroën Service bediend wordt. 


Voor meer informatie: 

Baan Twente BV Gerd van der Kolk
g.vanderkolk@baantwente.nl
06-53993802

Het bestuur

DGA Network Nederland

Stuur een mail