HABÉ

HB centrale Retourencentra vindt haar oorsprong in de Gebroeders-Bijsterbosch (GB)-groep. Een familiebedrijf dat zijn oorsprong kent in 1900 als slepersbedrijf.

n 1996 is de GB-groep van de familie Bijsterbosch uitgegroeid tot een logistieke dienstverlener actief op het gebied van RTI met activiteiten als transport, sortering, reparatie, reiniging, opslag, verhuur, registratie en beheer van RTI. 

Hierbij zijn meerdere RTI-prijzen, subsidies, certificaten behaald en mijlpalen bereikt, waaronder:

  • De baas van de week (1996);
  • de Koning Willem 1 plaquette (1993) met werkbezoek van Z.K.H. Prins Claus aan CKW Vaassen;
  • EU-subsidie Washcon (Brite-Eurum-project) voor de ontwikkeling van de 4de generatie FWI (2000);
  • Vanuit CBL de uitreiking van de award 10 miljoenste CBL-versfust (2001); ISO-HACCP-certificering RC-Pijnacker (2004).

De gebroeders Bijsterbosch (Wim & Albert) hebben in 1996 het opgebouwde logistieke netwerk bestaande uit Warehouse en Distributiecentrum Boxmeer, Warehouse en Crossdockcentrum Vaassen, Warehouse Borna en de vier Retourencentra te Boxmeer, Tilburg, Vaassen en Pijnacker verkocht nadat duidelijk was dat familiaire opvolging niet mogelijk was. Het RTI-netwerk heeft in de navolgende jaren meerdere eigenaren gekend, te weten: het Engelse Hays Logistics, Amerikaanse investeringsmaatschappij Platinum Equity met de naamswijziging ACR en Kuehne & Nagel.

Nieuwe start en focus

Het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan! Dhr. Wim G. Bijsterbosch is dan ook conform marktbehoefte tezamen met oud-gedienden Harold van den Elsen, Bas Verhoeven, Wilco van de Vosse, Andre Berkhout, Carel Tijssen, Patrick Verhoeven, John Olde-Hengel, Theo Buddelmeijer, Rob Gerrits, Frank Keijzers, Chris Nendissa, Hassan Achbar ea. die binnen de GB-groep actief zijn geweest op het vlak van de RTI-activiteiten, weer actief binnen de retail-retoursector, waarbij centraal staat:

  • Uitwerken van de gewenste centraal gelegen Retourencentra;
  • Reduceren van de RTI-stromen door eliminatie en samenvoeging,
  • Reduceren van de RTI-verwerkingskosten voor gebruikers op basis van een transparantie “open-boek”-calculatie met een vooraf bekende marge.

Per 1-1-2019 verwerkt HB Middelencentra vanuit een netwerk van vier fust-uitgiftedepots, Amsterdam-Bleiswijk-Tilburg-Utrecht, diverse versfusten CBL en EPS-kratten t.b.v. de levensmiddelenindustrie en retailorganisaties. HB telt, sorteert, reinigt, verzorgt de opslag en uitgifte van het (vers)-fust vanuit retailorganisaties naar leveranciers in samenwerking met diverse poolorganisaties.

Nieuwe locaties

In 2011 (november) wordt vervolgens het depot te Holten geopend (i.s.m. Muller Transport). In 2014 opent HB een 2de locatie te Bleiswijk (t.b.v. Detailresult DIRK-winkels) en tevens een locatie te Heerenveen (i.s.m. Broersma - BakkerLogistiek). Hiermee is het voor HB-klantrelaties mogelijk om hun logistieke operatie van emballagestromen verder te optimaliseren door transportkilometers te reduceren. In 2017 worden opnieuw activiteiten opgestart, waarbij dit in huis activiteiten zijn. Te Zeewolde wordt gestart met het sorteren en repareren van LPR pallets en in Boxtel wordt er gestart met de verwerking van emballage voor Vion. Per 30 april 2018 verricht HB in huis activiteiten in een retourencentrum bij COOP te Deventer.

Vestigingsgegevens

Adresgegevens

IJsseldijk 91A
8196 KC Welsum

Contactgegevens

Het bestuur

DGA Network Nederland

Stuur een mail