De Meerhof

Sinds 2003 wordt het Akkerbouw- en Fruitteeltbedrijf ‘De Meerhof’ aan de Rendierweg in Dronten gerund door Aard en Greeke Robaard. Beide zijn in Flevoland geboren en opgegroeid als zoon en dochter van eerste-generatie akkerbouwers. Met deze achtergrond als ervaring, door een duidelijke en heldere visie, een grote kennis van telen en door hun enorme energie en ondernemerszin is De Meerhof inmiddels uitgebreid tot een zeer modern, 200 ha groot, innovatief landbouwbedrijf. Alles is gericht op ‘duurzaam land bewerken’ waarbij de verandering van 1 op 4 naar 1 op 6 rotatieteelt en de overname van een fruitteeltbedrijf (20 ha) belangrijke beslissingen zijn geweest voor een goed onderbouwd toekomstperspectief.

De akkerbouw bestaat uit de teelt van granen (wintertarwe en –gerst), consumptieaardappelen, zaaiuien, winterpeen en suikerbieten. Het fruitteeltbedrijf is in de afgelopen jaren omgezet van appel- naar perenteelt omdat de grond en het klimaat zorgen voor een hoge kwaliteit peren. Deze worden in de handel beter beloond.

En kwaliteit is precies datgene waar De Meerhof voor staat. Mede om die reden is er in 2008 op het erf voor de eigen oogst een koelhuis gebouwd, met name bedoeld voor de penen, de uien en voor de peren.

Op basis van deze kennis en ervaring en natuurlijk door de enorme ondernemerszin werd eind 2015 Koelhuis Dronten overgenomen.

Een 45 jaar oud, zeer professioneel bedrijf, op een steenworp afstand van De Meerhof. 2 gebouwen bestaande uit 72 cellen met een gezamenlijke capaciteit van 10 miljoen kg, uitermate geschikt voor de opslag en ULO- en DCS-bewaring van appels en peren maar ook voor producten zoals penen, uien, bieslook, pastinaak, kool, aardbeienplanten, bomen etc.

Vestigingsgegevens

Adresgegevens

Rendierweg 38
8251 PD Dronten

Contactgegevens

Het bestuur

DGA Network Nederland

Stuur een mail