Bijeenkomst 15 oktober 2020

Afgelopen
  • Lichtmisweg 51 8035 PL Zwolle
    15/10/20
    16:30 uur 22:00 uur
    Geen spreker(s)

Wij ontvangen de heer Jacco Vonhof

Zijn vader werkte in de textiel en later bij Cemsto, destijds een iconisch schoonmaakbedrijf in Nederland. Als directeur Noord-Nederland ging het gezin wonen in Bovensmilde, in de Schoolstraat. In 1977 werd de school gegijzeld door jonge Zuid-Molukkers. Jacco was toen 7 jaar.

Een studie Nederlands en een studie Rechten maakte hij niet af. Hij ging werken als koerier, afwasser en heftruckchauffeur en jawel glazenwasser. ‘Ik paradeerde met een ladder op mijn schouder en een beetje kort shirtje aan door de Zwolse binnenstad. Ik voelde me vrij, “zei hij ooit in een interview.

Op zijn 22ste begin hij met Novon schoonmaak- en bedrijfsdiensten. In eerste instantie om schoon te maken, maar met Novon wil Vonhof ook iets betekenen ‘voor kwetsbare mensen die bij ons vaak hun eerste stap op de arbeidsmarkt zetten. Mensen van wie je hoopt dat ze niet hun hele leven schoonmaker blijven’. En dat werd de lijfspreuk van het bedrijf: iedereen die hier binnenkomt moet beter zijn dan Jacco. ‘ Vijftien jaar geleden heb ik mezelf ontslagen als directeur’. Vonhof deed verschillende  commissariaten en kwam in het bestuur van de brancheorganisatie waar hij onder meer de cao-onderhandelingen deed.

 

Als MKB-voorzitter wordt hij nu overstelpt met verhalen van hard getroffen ondernemers door de coronacrisis.

De locatie op kaart

Het bestuur

DGA Network Nederland

Stuur een mail