Gastspreker Fred Teeven

Afgelopen
  • Lichtmisweg 51 8035 PL Zwolle
    13/11/18
    16:30 uur 22:30 uur
    Fred Teeven

Fred Teeven

Dertien november aanstaande verwelkomen wij de meest spraakmakende buschauffeur van Nederland, voormalig politicus Fred Teeven.

Fred Teeven was kamerlid en staatssecretaris, die daarvoor als officier van justitie naam had gemaakt als 'crimefighter'.

Jarenlang stond hij als officier van justitie in het centrum van de georganiseerde misdaad in Nederland. Willem Holleeder, Mink Kok, De Hakkelaar, Henk Rommy en Cor van Hout. Slechts een paar voorbeelden van zware criminelen die door Teeven meedogenloos werden aangepakt.

In de periode 2002-2003 was Teeven fractievoorzitter van Leefbaar Nederland en toonde zich toen een gedegen Kamerlid. In 2010 keerde hij terug in de Tweede Kamer, maar nu voor de VVD. Als staatssecretaris van Veiligheid van Justitie verdedigde hij in het parlement meer dan de minister veel justitie-wetgeving. In het kabinet-Rutte II had hij de lastige portefeuille asielbeleid.

Teeven trad in maart 2015 af toen minister Opstelten viel over de 'bonnetjesaffaire' over de deal uit 2000 die Teeven als Officier van Justitie met een crimineel had gesloten. Hij keerde kort daarna terug als Tweede Kamerlid. Ongecompliceerde, hardwerkende politicus, die na zijn vertrek uit de politiek als buschauffeur aan de slag ging.

Teeven geeft als insider van toen zijn visie op het politieke spectrum van nu en blikt terug op zijn roerige carrière.

De locatie op kaart

Het bestuur

DGA Network Nederland

Stuur een mail