Marco Kroon als gastspreker

Neem contact op met Nathalie om aan of af te melden

  • Lichtmisweg 51 8035 PL Zwolle
    09/05/17
    16:30 uur 22:00 uur
    Marco Kroon

Marco Kroon

Majoor Marco Kroon is sinds november 2014 trainer bij het Land Training Centre van de Koninklijke Landmacht. Hij is de eerste militair sinds 1955 die is toegelaten tot de Militaire Willems-Orde, de hoogste militaire onderscheiding die Nederland kent. Koningin Beatrix sloeg Kroon op 29 mei 2009 tot Ridder en reikte hem de versierselen uit. Majoor Marco Kroon spreekt o.a. over: leiderschap, teamwork, communicatie, loyaliteit en opereren onder extreme omstandigheden.

Want dat de omstandigheden extreem waren, daarvan kunnen wij ons slechts een voorstelling maken.
Als pelotonscommandant in het beruchte Uruzgan leidde hij de enige Nederlandse eenheid die buiten de poorten van Kamp Holland opereerde, gedurende vijf maanden.
Er werden talloze meerdaagse patrouilles uitgevoerd onder uiterst zware en levensgevaarlijke omstandigheden. Er kon geen opbouwmissie gestart worden zonder dat er eerst hard gevochten moest worden tegen Taliban en andere anti-westerse groeperingen.

Kroon schetst aan de hand van de uitgevoerde acties in Afghanistan en Irak hoe zijn persoonlijke beleving was, hoe er werd samengewerkt, met welke tegenkrachten men te maken kreeg en hoe het leven er dan weer uitziet bij terugkomst in Nederland.

 

De locatie op kaart

Het bestuur

DGA Network Nederland

Stuur een mail