Erik de Vlieger als gastspreker

Afgelopen
  • Lichtmisweg 51 8035 PL Zwolle
    08/12/15
    16:30 uur 22:00 uur
    Erik de Vlieger

Algemene informatie

Erik de Vlieger, een flamboyante ondernemer. Een man met een kleurrijk verleden en een prachtig heden. De Vlieger is opgegroeid in Zandvoort en is zijn carrière begonnen in het naaimachinebedrijf van zijn vader. Hij reisde als jongeman de hele wereld over en sloot miljoenendeals. Pas later ging hij het vastgoed in. Erik is een authentiek persoon die de afgelopen jaren niet stil heeft gezeten. Hij heeft in verschillende industrieën zowel een aantal bedrijven opgezet als overgenomen. De Vlieger zoekt uitdaging in het aankopen van vastgoed met problemen.

Begin 2014 lanceerde hij de website 'UwGeldwinkel', en heeft het culturele bedrijventerrein de 'Nieuwe Energie' in Haarlem overgenomen. Voorts schrijft hij columns voor Quote, nieuws.nl, thepostonline en is mede-eigenaar van een middelgroot mediabedrijf.

“Succesvol ondernemerschap is een keuze, ik begin waar menig ondernemer stopt”

In Amerika ben je succesvol als je een paar flinke klappen hebt moeten verwerken of failliet bent geweest, in Nederland zien ze je als een gefaald zakenman. Erik de Vlieger verzet zich daar hard tegen en laat zien dat een succesvolle zakenman onaantastbaar is mits hij eerlijk blijft. Even terug in de tijd… Erik en de Nederlandse overheid bonden in 2004 de strijd aan. In 2009 kwam de zaak voor de rechter waarbij er een taakstraf werd geëist tegen hem. Erik bleek onschuldig. In de tussentijd heeft hij wel zijn luchtvaartmaatschappij Holland Exel onder zijn vingers zien wegglippen en deze aan Arkefly verkocht.

Hij werkt hard en tart de overheid tot het uiterste. Een belangrijk bezwaar tegen politici is dat hij het overdreven wachtgeld principe niet accepteert en hierover regelmatig publiekelijk heeft geageerd. Alles met humor, want steeds vaker communiceert hij met Tweede Kamer leden over misstanden in de maatschappij. Erik is een man met een duidelijke mening en visie op het leven.

Hij neemt ons 8 december mee in zijn leven: het leven van een ondernemer.

De locatie op kaart

Het bestuur

DGA Network Nederland

Stuur een mail