Marcel Boekhoorn als gastspreker

Afgelopen
  • Lichtmisweg 51 8035 PL Zwolle
    25/06/15
    16:30 uur 22:00 uur
    Marcel Boekhoorn

Algemene informatie

Marcel Boekhoorn is vooral bekend als één van de belangrijkste investeerders in Nederland. Boekhoorn was al vroeg overtuigd van zijn succes. Zo gaf hij zijn eerste bedrijf de naam Bowolar mee, wat staat voor Boekhoorn Wordt Lachend Rijk.

De specialiteit van Boekhoorn is met name het overnemen van bedrijven die actief zijn in nichemarkten en vervolgens deze klaar te stomen voor een overname door een groter bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan Bakker Bart en in 2005 aan Telfort, die hij na zijn overname tegen een veel hogere prijs kon verkopen aan KPN. Boekhoorn is, naar eigen zeggen, een dealjunkie. Hij houdt ervan en geniet van het spel.

Middels zijn investeringsmaatschappij Ramphastos Investments heeft hij momenteel belangen in meer dan 30 bedrijven in uiteenlopende sectoren. Waar hij tot nu toe voornamelijk Nederland als zakelijk terrein had, staat Boekhoorn nu op het punt wereldwijd naam te gaan maken met zijn investeringsmaatschappij Ramphastos, zo zegt hij. Die stap is volgens Boekhoorn met name te danken aan drie grote nieuwe projecten: vliegtuigglasfabriek Aviation Glass, spraaktechnologiebedrijf VoiceTrust en Antenna Company.

In onroerend goed laat Boekhoorn zich ook niet onbetuigd. Via de Chalet Real Estate groep heeft hij een vastgoedportefeuille van meer dan een miljard euro opgebouwd sinds 2009. Hij kocht onder andere de High Tech Campus van Philips in Eindhoven. Boekhoorn heeft een voorliefde voor innovatieve bedrijven die de potentie hebben om marktleider te worden en inspelen op wereldwijde trends.

De locatie op kaart

Het bestuur

DGA Network Nederland

Stuur een mail