DGA Young Solextour

Afgelopen
  • Sint Sebastianusstraat 3 5373 AC Herpen
    04/06/15
    16:00 uur 21:00 uur
    Geen spreker(s)

Algemene informatie

De wind door je haren, genieten van de omgeving, de gezelligheid en een lekker hapje en drankje. Dit zijn de ingrediënten voor de bijeenkomst op 4 juni voor DGA Young.

Op 4 juni worden jullie om 16:00 uur verwacht in Herpen. Herpen is eenvoudig te bereiken op 1 minuut van de snelweg A50 tussen Nijmegen/Arnhem en Oss/Den Bosch, afslag 17.

Het startpunt van de solextour is gelegen op een sfeervolle boerderij. Uiterlijk om 16:30 uur vertrekken we hier voor een tour op een oldtimer solex over de Maasdijken.

De solex is een geheel gereviseerde, betrouwbare oldtimer solex van gemiddeld 45 jaar oud.  De solex was de eerste ‘bromfiets’ in Nederland. Door de eenvoudige bediening van de solex kan vrijwel iedereen met een solex overweg. Er is geen benzinekraan, geen rammelende ketting, er zijn geen versnellingen en een helm is niet verplicht.  Om op een solex te mogen rijden is het echter wel verplicht om een rijbewijs te hebben. Wanneer je geen rijbewijs hebt dan kan je op een tandemsolex of elektrische fiets mee doen aan de tocht.

Op de solex kan je gezellig toeren en ondertussen genieten van de mooie omgeving. Onderweg komen we langs tal van monumentale panden, prachtige natuur, oude stadjes en leuke dorpjes.
Uiteraard wordt er onderweg ook aan de innerlijke mens gedacht en zullen we een tussenstop maken bij een gezellig café. Na de tussenstop pakken we het pondje om onze tocht aan de overkant van de dijk te vervolgen voor de terugweg naar de boerderij in Herpen.

Na terugkomst op de boerderij nemen we plaats in de sfeervol ingerichte boerenschuur en op het terras, waar je uitzicht hebt over de weilanden. We sluiten hier af met een luxe barbecue.

De locatie op kaart

Het bestuur

DGA Network Nederland

Stuur een mail