Jan Aalberts als gastspreker

Afgelopen
  • Lichtmisweg 51 8035 PL Zwolle
    23/04/15
    16:30 uur 21:00 uur
    Jan Aalberts

Algemene informatie

Jan Aalberts is oprichter van Aalberts Industries, een fabrikant van machineonderdelen en een grote speler op het gebied van warmte- en oppervlaktebehandeling en producten op het gebied van Flow Control. Hij is één van de weinige ceo’s op de Nederlandse beurs die zijn bedrijf eigenhandig heeft opgericht. In 1975 is het begonnen voor hem met het bedrijf Mifa. Het bedrijf Mifa is nog steeds onderdeel van Aalberts industries. Het ultieme doel van Jan Aalberts was om een groep bedrijven te vormen.

In 1987 ging zijn bedrijf naar de beurs, omdat Aalberts niet wilde dat het een familiebedrijf zou blijven. Door de jaren heen is zijn onderneming uitgegroeid tot een onderneming van meer dan 150 bedrijven in 30 landen met in totaal meer dan 12.000 medewerkers.  Bij overnames hanteert Aalberts de regel dat er geen concurrenten worden gekocht. Tevens koopt hij geen organisaties die verlies draaien of waar het roer volledig om moet.  Zoals Aalberts het zelf zegt, hij doet nooit zomaar overnames, achter het kopen van bedrijven moet een strategie zitten. 'Als je in een bepaalde markt actief bent, zeker in de huidige wereld waarin consolidatie steeds belangrijker wordt, moet je positie innemen in een bepaald segment. Maar als je puur groeit vanuit acquisities, omdat je het leuker vindt om 100 in plaats van 50 bedrijven te hebben, dan ga je uiteindelijk ten onder.’ Voor groei met jouw bedrijf moet je hard werken en volgens Aalberts niet altijd aardig zijn.

Jan Aalberts werd in 2004 en 2010 door de Vereniging van Effectenbezitters uitgeroepen tot beleggerstopman van het jaar en heeft in het jaar 2000 de onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau ontvangen. Hij is lid geweest van de Raad van Commissarissen van verschillende Nederlandse ondernemingen.
Per 26 april 2012 heeft Jan Aalberts zijn functie van CEO over gedragen aan Wim Pelsma, de voormalig COO van Aalberts Industries. Op 22 april 2014 is Jan Aalberts teruggetreden als President van Aalberts Industries. Hij is daarna kantoor gaan houden in Maarsbergen als CEO van Aalberts Investments.Aalberts Investments investeert of participeert in kleinere en middelgrote productiebedirjven met eigen producten, voornamelijk in Europa en de Verenigde Staten. Het kan gaan om groeiende, financieel gezonde familiebedrijven of desinvesteringen van grote ondernemingen.

2012 - 2014    President Aalberts Industries
1974 - 2012    President & CEO Aalberts Industries
2001 - 2008    Lid Raad van Commissarissen Stork
1998 - 2006    Lid Raad van Commissarissen Van der Moolen
1974                Oprichter Aalberts Industries

De locatie op kaart

Het bestuur

DGA Network Nederland

Stuur een mail